Kinderwens

Je wilt graag zwanger worden, ook dan komen vaak al veel vragen naar boven. Bijvoorbeeld over medicijngebruik, erfelijke aandoeningen in de familie of hoe je de kans op zwangerschap kunt vergroten. Met alle vragen rond kinderwens kun je bij ons terecht.

Alvast enkele adviezen:

  • Begin Foliumzuur te slikken, bij voorkeur minstens¬† 4 weken voordat je zwanger wordt. Foliumzuur draagt bij aan het sluiten van de Neurale Buis (de ruggenwervel en het schedeltje). Je kunt een tablet gebruiken met enkel Foliumzuur, maar je zou ook een vitaminepreparaat kunnen nemen speciaal voor zwangere vrouwen.
  • Gebruik weinig tot geen alcohol, dit geldt ook voor je partner. De kans op het ontstaan van een zwangerschap is kleiner met alcoholgebruik.
  • Probeer nu al te stoppen met roken. Ook roken verkleint de kans op het ontstaan van een zwangerschap. En al vroeg in de zwangerschap nestelt de placenta zich in jou baarmoederwand in. Hoe beter de innesteling is des te beter is de placentafunctie gedurende de hele zwangerschap. Roken zorgt voor een minder optimale innesteling.
  • Zorg voor een gezond voedingspatroon, beter bekend als de schijf van vijf. Eet voldoende vlees, groente, fruit en vezels. Voor meer informatie kun je ook kijken op www.voedingscentrum.nl

.

Menu