Echo’s

Echo’s

Iedere zwangere vrouw krijgt een termijnecho. Dit is een echo die tussen de 10 en 12 weken zwangerschapsduur wordt uitgevoerd. Het kindje wordt dan van het hoofdje tot het stuitje opgemeten en aan de hand daarvan wordt de uitgerekende datum vastgesteld.

Wanneer je eerder een miskraam hebt gehad, dan wordt een vroege echo, rond 8 weken zwangerschapsduur, aangeboden. De echo wordt rond 8 weken gedaan, omdat wij dan in veel gevallen via de buik het hartje kunnen zien kloppen. Zou je eerder een echo laten doen, dan is er nog weinig te zien.

Welmoed en Jantine zijn naast verloskundige ook echoscopist. Veel echo’s kunnen bij ons in de praktijk in Bolsward plaats vinden.

Echo’s waar je voor kunt kiezen

  • 8-10 weken echo op eigen verzoek Wanneer je geen indicatie hebt voor een vroege echo maar je wilt toch graag een echo laten maken dan kunnen wij een echo op eigen verzoek maken. Deze echo kost € 35,-.
  • 13 weken echo. De 13 wekenecho is een medische echo waarbij ze kijken of er lichamelijke afwijkingen zijn bij jullie kindje. De 13 wekenecho lijkt veel op de 20 wekenecho. Bij beide onderzoeken bekijkt een echoscopist met een echo-apparaat of uw kind lichamelijke afwijkingen heeft. Tijdens het intakegesprek bij ons krijg je te horen waar jij eventueel je 13 weken echo kunt laten maken. In de meeste gevallen kan dit bij een echo centrum, bijvoorbeeld echo centrum Sneek.
  • 20 weken echo. De 20 weken echo lijkt erg veel op de 13 weken echo. Het kindje wordt rond 20 weken zwangerschapsduur gescreend op aangeboren afwijkingen. Dit onderzoek wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Tijdens het intakegesprek bij ons krijg je te horen waar jij eventueel je 20 weken echo kunt laten doen. In de meeste gevallen kan dit bij een echo centrum, bijvoorbeeld echo centrum Sneek.

Echo Centrum Sneek
Van Giffenstraat 6
8601 EX Sneek
0515-412480

Medisch noodzakelijke echo’s

In sommige gevallen is het medisch noodzakelijk om een extra echo uit te voeren.  Afhankelijk van de indicatie wordt de echo of in ons eigen praktijk uitgevoerd, door Jantine of Welmoed, of bij de gynaecoloog. Echo’s op medische indicatie worden altijd vergoed door de zorgverzekeraar.

Menu