Echo’s

Echo’s

Iedere zwangere vrouw krijgt een termijn echo. Dit is een echo die tussen de 10 en 12 weken zwangerschapsduur wordt uitgevoerd. Het kindje wordt dan van hoofdje tot stuitje opgemeten en aan de hand daarvan wordt de uitgerekende datum vastgesteld.

Wanneer je eerder een miskraam hebt gehad, dan wordt een vroege echo, rond 8 weken zwangerschapsduur, aangeboden. De echo wordt rond 8 weken gedaan, omdat wij dan in veel gevallen via de buik het hartje kunnen zien kloppen. Zou je eerder een echo laten doen, dan is er nog weinig te zien.

Alice en Welmoed zijn naast verloskundige ook echoscopist. Veel echo’s kunnen bij ons in de praktijk in Bolsward plaats vinden.

Echo’s waar je voor kunt kiezen

  • Nekplooi meting, tussen 11 weken en 4 dagen en 14 weken. De dikte van de nekplooi van het kindje wordt gemeten. Aan de hand van de dikte van de nekplooi en extra bloedonderzoek bij jou, krijg je een kansberekening naar een chromosoomafwijking. Dit onderzoek wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Deze echo kun je in het Echo Centrum Sneek laten doen.
  • 20 weken echo. Het kindje wordt bij 20 weken zwangerschapsduur gescreend op aangeboren afwijkingen. Dit onderzoek wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Deze echo wordt in het Echo Centrum Sneek gedaan of in het MCL. Tijdens het intakegesprek bij ons krijg je te horen waar jij eventueel je 20 weken echo kunt laten doen
  • Pretecho

Het Echo Centrum Sneek verricht alle nekplooi metingen en de meeste 20 weken echo’s in de regio en is gecertificeerd door het UMCG.

Echo Centrum Sneek
Van Giffenstraat 6
8601 EX Sneek
0515-412480

Medisch noodzakelijke echo’s

Wanneer zich een verhoogd risico op complicaties voordoet, worden extra echo’s uitgevoerd. Afhankelijk van de indicatie wordt de echo of in ons eigen praktijk uitgevoerd, door Alice of Welmoed, of bij de gynaecoloog. Echo’s op medische indicatie worden altijd vergoed door de zorgverzekeraar.

Menu